Yrittäjän uran isoin hetki on yrityskauppa – varsinkin hyvin hyvä kauppa.

PK-yrityskaupoissa on tyypillistä että ostajalla on enemmän osaamista ja resursseja. Yrittäjän ei ole tarpeellista osata kauppa- ja sopimusjuridiikkaa kuin pintapuolisesti. Mutta yrityskaupan toteuttaminen menestyksekkäästi vaatii osaavan kumppanin, joka yhdessä yrittäjän kanssa luovii karikot ja pitää yrittäjän puolta prosessin ajan.Olemme olleet asiakkaittemme kanssa järjestämässä fuusioita, irtaantumisia konsernista, osakeyhtiöiden ja liiketoiminnan myyntejä ja muita järjestelyjä, kuten osakassopimuksia, kaupparekisteröintejä, viranomaisselvityksiä, tavaramerkkirekisteröintejä, vientitukihakemuksia ja montaa muuta hanketta.

Ota tunti arvokasta aikaasi ja istutaan alas. Se ei maksa mitään, mutta saattaa tuoda paljon. Jos haluat saada maksuttoman PK-yrittäjän yrityskauppaoppaan ilman mitään velvoitteita, niin otathan yhteyttä. Vaikka nyt samantien.

Photo: Juhasz Imre

Kartoitus

Photo: Nathan Dumlao

Ensimmäinen vaihe on paljolti yrittäjän omien ajatusten hahmottelua myyntiin liittyvistä asioista. Kun päätös myynnistä on syntynyt, on aika ottaa asiantuntija mukaan prosessiin. Ostajalla sellainen jo on, ja usein ei ole tekemässä ensimmäistä yrityskauppaansa. Pienyritäjä taas usein on ja ilman kokemusta. Soita, niin olemme apunasi heti alusta. Silloin voimme auttaa eniten.

Neuvottelu

Photo: Helena Lopes

Caveat emptor – ostaja varokoon, on sanonta antiikin Roomasta. Nykyaikana on myyjällä yhtä paljon varottavaa. Ostaja haluaa nähdä ostettavan yrityksen sopimuksia ja myyjä koettaa salata kriittistä tietoa yrityksen toiminnasta. Tässä auttavat aiesopimukset, salassapitosopimukset ja oikean määrän informaatiota antaminen. Me teemme kaiken sen puolestasi samalla sinun etujasi valvoen.

Kauppa

Photo: Cytonn Photography

Kauppakirja, liitteet, kilpailukiellot, työvelvoitteet, vastuut, maksuerät, ehdot, kovenantit, henkilökunta, asiakkaat…Mietittävää on paljon.Ja se ei itse asiassa ole niin vaikeaa, kun me autamme prosesissa, saa yrittäjä rauhassa miettiä ja keskustella asiantuntijan kanssa aina kun jokin mietityttää. Ajatuksesta myydä allekirjoitushetkeen kanssasi. Kokemuksella ja ammattitaidolla.

Suunnitellaan yhdessä